Danscentrum
 
Danscentrum är en rikstäckande konstnärlig centrumbildning som startade 1971 och har under åren utvecklats till branschorganisation för det fria dansområdet. Danscentrum är en riksorganisation med fyra självständiga regionala organisationer; Danscentrum Stockholm, Danscentrum Väst, Danscentrum Syd och Danscentrum Norr. Danscentrum har ett arbetsförmedlande uppdrag och får ett verksamhetsbidrag från Kulturrådet som fördelas till de regionala organisationerna.  

Hos oss på Danscentrum kan du få kunskap om det som rör den moderna dansen. Söker du en koreograf, en dansföreställning, en workshop? Våra medlemmar är i huvudsak dansare och koreografer men under vårt tak finner du även artister som arbetar med nycirkus, mim och performance. Vi har information om aktuella föreställningar, workshops och hjälper gärna till för den som vill arrangera dans.

Många av våra medlemmar har stor erfarenhet av att arbeta i förskola och skola och flera koreografer och grupper deltar i projekt inom Skapande skola.

Danscentrum är också en arbetsgivarorganisation för arbetsgivare inom den fria danskonsten och har ett kollektivavtal med Teaterförbundet. Danscentrum är också en av ägarna till Dansalliansen och en av stiftarna till Dansens Hus.
 
Besök oss på danscentrum.se!